Rambutan

Rambutan


Nr produktu MZ199
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)82
Cholesterol (mg)0
Białko (g)0,65
Węglowodany (g)20,87
Tłuszcz (g)0,21
Błonnik (g)1
Woda (%)77
Beta-karoten (uq)2
Żelazo (mg)0,35
Wapń (mg)22
Sód (mg)11
Mangan (mg)0,343
Fluor (mg)0
Miedź (mg)0,066
Selen (mcg)0,02
Cynk (mg)0,08
Fosfor (mg)9
Magnez (mg)7
Potas (mg)42
Witamina A (uq)0
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,013
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,022
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)0,011
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,018
Witamina B6 (mg)0,02
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)8
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)5
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)0,2
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Zakazane w całej fazie

Rambutan to intensywny, czerwony owoc pokryty twardą skórą z włosami.Pod skórą znajduje się soczysty biały owoc o delikatnym smaku i zapachu.
Jego właściwości to:
-zawiera dużą dawkę witaminy C
-chroni komórki przed wolnymi rodnikami
-poprawia wchłanianie żelazapoprawia produkcję białych i czerwonych krwinek
-zawiera spore ilości manganu