Papryka chili czerwona

Papryka chili czerwona


Nr produktu MZ175
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)39
Indeks Glikemiczny15
Cholesterol (mg)0
Białko (g)1,82
Węglowodany (g)8,55
Tłuszcz (g)0,44
Błonnik (g)1,5
Woda (%)87,1
Beta-karoten (uq)531
Żelazo (mg)7,8
Wapń (mg)14
Sód (mg)9
Mangan (mg)0,182
Fluor (mg)0,4
Miedź (mg)0,128
Selen (mcg)0,5
Cynk (mg)0,26
Fosfor (mg)44
Magnez (mg)22
Potas (mg)322
Witamina A (uq)4167
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,071
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,084
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)10
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,203
Witamina B6 (mg)0,498
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)23
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)142,7
Witamina K (uq)0
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)0,68
Witamina H (biotyna) (uq)0
Jod (uq)5
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Dopuszczalne jako przyprawa
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Dozwolone w dni proteinowo-warzywne (PW)
Dozwolone jako przyprawa w dni proteinowe (P)

Właściwości papryczki chili czerwonej:

-obniża poziom cholesterolu

-wspomaga odchudzanie

-chroni serce

-walczy z rakiem

-zapobiega bólom głowy i migrenom

-chroni układ pokarmowy

-działa antybakteryjnie i antyzapalnie