Fasola czerwona

Fasola czerwona


Nr produktu MZ160
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)89
Indeks Glikemiczny25
Cholesterol (mg)0
Białko (g)7
Węglowodany (g)12,5
Tłuszcz (g)0,5
Błonnik (g)2,2
Woda (%)11,52
Wapń (mg)25
Żelazo (mg)2
Sód (mg)27
Mangan (mg)0,4
Fluor (mg)2,2
Miedź (mg)0,1
Selen (mcg)3,2
Cynk (mg)0,3
Fosfor (mg)95
Magnez (mg)38
Potas (mg)360
Witamina A (uq)22
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,2
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,1
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)2,7
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,3
Witamina B6 (mg)0,2
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)44
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)33
Witamina K (uq)25
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)0,3
Witamina H (biotyna) (uq)4
Jod (uq)3
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Zakazane w całej fazie

Właściwości czerwonej fasoli:

-doskonałe źródło błonnika i białka

-wspomaga układ pokarmowy

-obniża poziom złego cholesterolu

-chroni serce

-wspomaga pracę mózgu

-jest probiotykiem

-dodaje energii

Jest doskonałym dodatkiem do dań,sałatek i zup.