Śliwka japońska

Śliwka japońska


Nr produktu MZ142
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)72
Indeks Glikemiczny40
Cholesterol (mg)0
Białko (g)0.1
Tłuszcz (g)0.2
Błonnik (g)3,2
Woda (%)84
Żelazo (mg)0,29
Wapń (mg)16
Sód (mg)1
Mangan (mg)0,151
Fluor (mg)0
Miedź (mg)0,04
Selen (mcg)0,6
Cynk (mg)0,05
Fosfor (mg)26
Magnez (mg)13
Potas (mg)259
Witamina A (uq)0
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,019
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,024
Witamina B6 (mg)0,1
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)14
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)1
Witamina D (uq)0
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Zakazane w całej fazie

Jeszcze niedawno śliwka japońska była w Polsce mało znana.Ostatnio owoc ten zaczął pojawiać się coraz częściej w sklepach.Są to owoce duże,kuliste o słodkim smaku.
Jej właściwości to:
-zwalcza wolne rodniki
-bogata w biotynę
-Wstrzymuje procesy siwienia i wypadanie włosów
-Ma spore ilości witaminy A i E
-Działa antynowotworowo
-zapobiega miażdżycy