Rabarbar

Rabarbar


Nr produktu MZ213
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)21
Indeks Glikemiczny15
Cholesterol (mg)0
Białko (g)0,9
Węglowodany (g)4,55
Tłuszcz (g)0,2
Błonnik (g)1,8
Woda (%)92,86
Beta-karoten (uq)63
Żelazo (mg)0,22
Wapń (mg)86
Sód (mg)4
Cukry (g)0,30
Mangan (mg)0,196
Fluor (mg)0
Miedź (mg)0,021
Selen (mcg)1,1
Cynk (mg)0,1
Fosfor (mg)14
Magnez (mg)12
Potas (mg)288
Witamina A (uq)10
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,02
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,03
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)0,11
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,087
Witamina B6 (mg)0,024
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)10
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)8
Witamina K (uq)4
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)0,27
Witamina H (biotyna) (uq)1
Jod (uq)0,5
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Dozwolone w dni proteinowo-warzywne (PW)

Właściwości rabarbaru:

-jest niskokaloryczny

-wspomaga układ nerwowy

-Zawiera sporo witaminy C, E i witamin z grupy B

-ma właściwości oczyszczające

-działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie

-wspomaga trawienie

-działa antynowotworowo

-odkwasza organizm

Uwaga!Rabarbar nie jest wskazany w dużych ilościach, ponieważ zawiera duże ilości kwasu szczawiowego i może źle wpływać na nerki i schorzenia z nimi związane.