Makaron ryżowy

Makaron ryżowy


Nr produktu MZ826
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)364
Indeks Glikemiczny40
Cholesterol (mg)0
Białko (g)0,9
Węglowodany (g)24,5
Tłuszcz (g)0,2
Błonnik (g)1
Woda (%)73
Beta-karoten (uq)0
Żelazo (mg)0,7
Wapń (mg)18
Sód (mg)19
Mangan (mg)0,5
Fluor (mg)0
Miedź (mg)0,1
Selen (mcg)4,5
Cynk (mg)0,25
Fosfor (mg)153
Magnez (mg)12
Potas (mg)30
Witamina A (uq)0
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,18
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,05
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)0,2
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,11
Witamina B6 (mg)0,06
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)3
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)0
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)0,2
Jod (uq)1
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Zakazane w całej fazie

Właściwości makaronu ryżowego:

-nie zawiera glutenu

-jest lekkostrawny

-zawiera cenne składniki odżywcze

-ma niskie IG(dobry dla cukrzyków)

-wzmacnia układ krążenia

-wspomaga odchudzanie

-poprawia koncentrację