Mąka ryżowa

Mąka ryżowa


Nr produktu MZ441
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)366
Indeks Glikemiczny40
Cholesterol (mg)0
Białko (g)6
Węglowodany (g)80
Tłuszcz (g)1,4
Błonnik (g)2,4
Woda (%)11,5
Beta-karoten (uq)0
Żelazo (mg)0,35
Wapń (mg)10
Sód (mg)0
Mangan (mg)1,20
Fluor (mg)0
Miedź (mg)0,13
Cynk (mg)0,80
Fosfor (mg)98
Magnez (mg)35
Potas (mg)76
Witamina A (uq)0
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0.14
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,02
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)2,59
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,82
Witamina B6 (mg)0,44
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)4
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)0
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)0,13
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Zakazane w całej fazie

Właściwości mąki ryżowej:

-nie zawiera glutenu(idealna dla bezglutenowców)

-zawiera wiele cennych składników mineralnych

-bogata w witaminy

-jest lekkostrawna

-idealna dla alergików(nie uczula)

-zawiera sporo błonnika