Mąka migdałowa

Mąka migdałowa


Nr produktu MZ454
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)625
Indeks Glikemiczny25
Cholesterol (mg)0
Białko (g)19
Węglowodany (g)9,3
Tłuszcz (g)54
Żelazo (mg)4,1
Wapń (mg)250
Sód (mg)6
Mangan (mg)1,9
Fluor (mg)0,1
Miedź (mg)0,9
Cynk (mg)2,5
Fosfor (mg)450
Magnez (mg)200
Potas (mg)850
Witamina A (uq)15
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,2
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,7
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)6
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,5
Witamina B6 (mg)0,1
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)96
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)0,6
Witamina K (uq)0
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)25
Witamina H (biotyna) (uq)0,4
Jod (uq)2
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Zakazane w całej fazie

Właściwości mąki migdałowej:

-bogate źródło witaminy E

-dobrze wpływa na skórę

-zawiera dobrze przyswajalne białko

-dobra dla alergików i bezglutenowców

-ma niskie IG (dobra dla cukrzyków)

-opóźnia procesy starzenia