Mąka graham, typ 1850

Mąka graham, typ 1850
Nr produktu MZ467
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)356
Indeks Glikemiczny50
Cholesterol (mg)0
Białko (g)11,3
Węglowodany (g)70,6
Tłuszcz (g)2,3
Błonnik (g)7,6
Woda (%)10,52
Żelazo (mg)3,50
Wapń (mg)34
Sód (mg)3
Cukry (g)0,50
Mangan (mg)2,40
Fluor (mg)0
Miedź (mg)0,33
Selen (mcg)39,7
Cynk (mg)3,05
Fosfor (mg)295
Magnez (mg)98
Potas (mg)340
Witamina A (uq)0
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,43
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,1
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)3,31
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,44
Witamina B6 (mg)0,31
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)288
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)0
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)1,30

Właściwości mąki graham:

-jest lekkostrawna, nie podrażnia żołądka

-stymuluje pracę nerek

-zawiera dużo błonnika

-bogta w witaminy z grupy B i składniki mineralne