Lulo

Lulo
Nr produktu MZ814
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Cholesterol (mg)0
Białko (g)1
Wapń (mg)12,4
Żelazo (mg)0,64
Sód (mg)1
Fluor (mg)0
Fosfor (mg)43,7
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,094
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,047
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)1,76
Witamina C (mg)83
Witamina D (uq)0
Jod (uq)1
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Zakazane w całej fazie

Lulo uprawiana jest w górach Ameryki Środkowej (Kolumbia, Peru)
Szybko dojrzewają, są wrażliwe na uszkodzenia - stają się miękkie i szybko fermentują.
Ma egzotyczny, cytrusowy smak, przypomina połączenie ananasa i cytryny lub limonki z rabarbarem.
Wykorzystywany jest do produkcji soków,drinków,sosów ,dżemów,galaretek, deserów a także do lodów i ciast.