Kapusta włoska

Kapusta włoska


Nr produktu MZ45
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)28
Indeks Glikemiczny15
Cholesterol (mg)0
Białko (g)2
Węglowodany (g)6,2
Tłuszcz (g)0,1
Błonnik (g)3,2
Woda (%)90
Beta-karoten (uq)584
Żelazo (mg)0,4
Wapń (mg)35
Sód (mg)28
Mangan (mg)0,18
Fluor (mg)0
Miedź (mg)0,062
Selen (mcg)0,9
Cynk (mg)0,27
Fosfor (mg)42
Magnez (mg)27
Potas (mg)236
Witamina A (uq)33
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,07
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,03
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)0,8
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,187
Witamina B6 (mg)0,19
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)82
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)32
Witamina K (uq)100
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)0,17
Witamina H (biotyna) (uq)0,1
Jod (uq)5
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Dozwolone w dni proteinowo-warzywne (PW)

Lista leczniczych właściwości kapusty włoskiej jest długa, oto jej właściwości:

-wzmacnia organizm

-dobra na dolegliwości gastryczne

-leczy anemię

-dobra dla cukrzyków

-działa antynowotworowo

-wspomaga system nerwowy

-dobrze wpływa na wzrok

-wzmacnia koncentrację

-wspomaga trawienie

-korzystnie wpływa na cerę i włosy

-działa leczniczo na wątrobę

-obniża poziom cholesterolu

-wspomaga odchudzanie

-oczyszcza organizm z toksyn

-reguluje ciśnienie krwi

-wspomaga układ moczowy