Kapusta pekińska

Kapusta pekińska


Nr produktu MZ18
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)12
Indeks Glikemiczny15
Cholesterol (mg)0
Białko (g)1,1
Węglowodany (g)2,16
Tłuszcz (g)0,17
Błonnik (g)1,5
Woda (%)97,6
Beta-karoten (uq)132
Żelazo (mg)0,73
Wapń (mg)29
Sód (mg)11
Mangan (mg)0,206
Fluor (mg)0
Miedź (mg)0,093
Selen (mcg)0,4
Cynk (mg)0,14
Fosfor (mg)20
Magnez (mg)8
Potas (mg)90
Witamina A (uq)0
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,005
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,025
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)0,01
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,035
Witamina B6 (mg)0,036
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)43
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)3,2
Witamina D (uq)0
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Dozwolone w dni proteinowo-warzywne (PW)

Właściwości kapusty pekińskiej:

-chroni organizm przed drobnoustrojami

-dobrze wpływa na wzrok

-działa przeciwwrzodowo

-wzmacnia kości

-działa przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo

-zapobiega anemii

-reguluje ciśnienie krwi

-wspomaga pracę serca