Kalarepa

Kalarepa


Nr produktu MZ47
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)27
Indeks Glikemiczny70
Cholesterol (mg)0
Białko (g)2
Węglowodany (g)4,1
Tłuszcz (g)0,1
Błonnik (g)1,4
Woda (%)90
Beta-karoten (uq)22
Wapń (mg)70
Żelazo (mg)0,9
Sód (mg)30
Mangan (mg)0,1
Fluor (mg)0
Miedź (mg)0,1
Selen (mcg)0,7
Cynk (mg)0,2
Fosfor (mg)50
Magnez (mg)45
Potas (mg)380
Witamina A (uq)33
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,1
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,1
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)2,1
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,1
Witamina B6 (mg)0,1
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)10
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)64
Witamina K (uq)500
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)0,4
Witamina H (biotyna) (uq)0,8
Jod (uq)1,4
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Dozwolone w dni proteinowo-warzywne (PW)

Kalarepa to warzywo, które posiada wiele wartości odżywczych i właściwości:

-chroni przed rozwojem nowotworów

-jest grzybo i bakteriobójcza

-wspomaga wzrok

-zapobiega anemii

-oczyszcza organizm

-wspomaga odchudzanie

-leczy zaparcia

-reguluje poziom cukru we krwi