Jabłko

Jabłko


Nr produktu MZ1
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)52
Indeks Glikemiczny38
Cholesterol (mg)0
Białko (g)0,26
Węglowodany (g)11,7
Tłuszcz (g)0,3
Błonnik (g)1,6
Woda (%)87,27
Beta-karoten (uq)27
Żelazo (mg)0,3
Wapń (mg)6
Sód (mg)2
Mangan (mg)0,1
Fluor (mg)3,2
Miedź (mg)0,1
Selen (mcg)0
Cynk (mg)0,1
Fosfor (mg)10
Magnez (mg)6
Potas (mg)130
Witamina A (uq)4
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)0,2
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,1
Witamina B6 (mg)0
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)5
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)5
Witamina K (uq)0
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)0,2
Witamina H (biotyna) (uq)0,6
Jod (uq)1,6
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Zakazane w całej fazie

Jedno z najzdrowszych owocow.Są dostępne cały rok i możemy cieszyć się ich właściwościami:

-regulują przemianę materii

-działają przeciwnowotworowo

-regulują poziom cholesterolu

-wzmacniają odporność organizmu

-regulują poziom cukru we krwi

-oczyszczaja organizm z toksyn

-obniżają ciśnienie krwi

-poprawiają stan naczyń krwionośnych

-działają przeciwalergicznie

-odkwaszają organizm

-wzmacniają organizm

-dobre na niedokrwistość

-leczą zgagę

-eliminują obrzęki