Fasola mung

Fasola mung


Nr produktu MZ155
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)289
Indeks Glikemiczny25
Cholesterol (mg)0
Białko (g)23,1
Węglowodany (g)41,5
Tłuszcz (g)1,2
Błonnik (g)22
Woda (%)8,94
Beta-karoten (uq)68
Żelazo (mg)8
Wapń (mg)120
Sód (mg)10
Mangan (mg)2,5
Fluor (mg)0
Miedź (mg)1
Selen (mcg)8,2
Cynk (mg)5,5
Fosfor (mg)340
Magnez (mg)200
Potas (mg)1028
Witamina A (uq)6
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,5
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,2
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)6,9
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)3,5
Witamina B6 (mg)0,5
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)140
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)3
Witamina K (uq)130
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)1,9
Witamina H (biotyna) (uq)7,5
Jod (uq)7
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Zakazane w całej fazie

Fasola mung to jeden z najbardziej wartościowych gatunków fasoli.Jej właściwości to:

-usuwa toksyny z organizmu

-wspomaga wątrobę

-korzystnie wpływa na woreczek żółciowy

-reguluje ciśnienie krwi

-stosowana w leczeniu zatruć

-wykorzystywana w leczeniu kwasicy