Fasola adzuki

Fasola adzuki


Nr produktu MZ159
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)329
Indeks Glikemiczny25
Cholesterol (mg)0
Białko (g)19,87
Węglowodany (g)62,9
Tłuszcz (g)0,53
Błonnik (g)5,5
Woda (%)13,82
Żelazo (mg)4,98
Wapń (mg)66
Sód (mg)5
Mangan (mg)1,73
Fluor (mg)0
Miedź (mg)1,094
Selen (mcg)3,1
Cynk (mg)5,04
Fosfor (mg)381
Magnez (mg)127
Potas (mg)1254
Witamina A (uq)27
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,455
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,22
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)1,3
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)1,471
Witamina B6 (mg)0,351
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)622
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)0,7
Witamina K (uq)39
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)0,7
Witamina H (biotyna) (uq)1,6
Jod (uq)1,8
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Zakazane
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Zakazane w całej fazie

Fasola adzuki(czerwona soja)są to małe brązowo-czerwone ziarna o orzechowo-słodkim smaku.Ma ona wiele właściwości zdrowotnych:

-pomaga na dolegliwości nerkowe

-odtruwa organizm

-zmniejrza obrzęki

-zwiększa laktację

-zawiera wysokiej jakości białko

-zapobiega anemii

-wspomaga odchudzanie

-odtruwa wątrobę

-reguluje poziom cukru we krwi

-korzystnie wpływa na układ nerwowy

-podnosi witaminęB12 w organizmie

-działa antynowotworowo

-obniża poziom złego cholesterolu i trójglicerydów

-wzmacnia odporność