Cebula czerwona

Cebula czerwona


Nr produktu MZ145
Producent Pochodzenie naturalne
Status Domyślny
Wartość energetyczna (kcal)40
Indeks Glikemiczny15
Cholesterol (mg)0
Białko (g)1,1
Węglowodany (g)9,34
Tłuszcz (g)0,1
Błonnik (g)3
Woda (%)89
Beta-karoten (uq)1
Wapń (mg)23
Żelazo (mg)0,22
Sód (mg)4
Cukry (g)0,9
Mangan (mg)0,129
Fluor (mg)0
Miedź (mg)0,039
Selen (mcg)0,5
Siarka (mg)6,9
Cynk (mg)0,17
Fosfor (mg)29
Magnez (mg)10
Potas (mg)146
Witamina A (uq)4
Witamina B1 (tiamina, aneuryna) (mg)0,045
Witamina B2 (ryboflawina) (mg)0,028
Witamina B3 (niacyna)PP (mg)0,5
Witamina B5 (kwas pantotenowy)(mg)0,2
Witamina B6 (mg)0,1
Witamina B9 (folacyna, kwas foliowy)(uq)14
Witamina B12 (uq)0
Witamina C (mg)10
Witamina K (uq)300
Witamina D (uq)0
Witamina E (alfa-tokoferol) (mg)0,2
Witamina H (biotyna) (uq)1,7
Jod (uq)2
Dieta (doktor Dukan) Faza 1Dopuszczalne jako przyprawa
Dieta (doktor Dukan Faza 2)Dozwolone w dni proteinowo-warzywne (PW)
Dozwolone jako przyprawa w dni proteinowe (P)
Właściwości czerwonej cebuli: -zawiera liczne witaminy:A,B, K, PP -jest bogata w minerały:wapń, potas, sód oraz pektyny -obniża poziom złego cholesterolu -reguluje trawienie -wspomaga żołądek -obniża poziom cukru we krwi -reguluje ciśnienie krwi -wzmacnia organizm -dobrze wpływa na włosy i paznokcie -działa przeciwzapalnie